H TAINIA ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟ BREXIT

Στις 13 Μαϊου 2016, μια ταινία έκανε πρεμιέρα στην  Λέιντσεστερ Σκουέαρ της Αγγλίας με παρουσία πολιτικών, οι οποίοι στηρίζουν την έξοδο της Αγγλίας όπως ο Φάρατζ του Κόμματος Ανεξαρτησίας. Πρόκειτο για το ντοκυμανταίρ "Brexit: η ταινία" του Μάρτιν Ντέρκιν, που εξέφραζε με τον καλύτερο τρόπο τα επιχειρήματα των οπαδών του Brexit. Ενάμισυ μήνα μετά ο βρεταννικός λαός ψήφιζε υπέρ του Brexitσε ποσοστό 52 %. Με αυτό το δεδομένο και το γεγονός ότι η ταινία ήταν διαθέσιμη στο youtubeμπορούμε να πούμε ότι η ταινία ήταν υπεύθυνη για το αποτέλεσμα. Ας δούμε λοιπόν περί τίνος πρόκειται.

Καταρχήν να πούμε ότι ο Ντέρκιν έχει γυρίσει ντοκυμανταίρς, όπως «Μάρκαρετ Θάτσερ: ο θάνατος μιας επαναστάτισσας» και «Νάιτζελ Φάρταζ: Ποιος είσαι;». Είναι δε στην λίστα με τα πιο μισητά πρόσωπα για το οικολογικό/ περιβαλλοντολογικό κίνημα εξαιτίας του ντοκυμανταίρ "Η απάτη περί της παγκόσμιας υπερθέρμανης". Στο καινούργιο δημιούργημα συμμετέχουν δε, πέρα από τον Φάρατζ, ευρωσκεπτικιστές των δύο μεγάλων κομμάτων,  όπως η Μισέλ Φίλιπς και ο Ντέηβιντ Ντέηβις των Συντηρητικών και η Κέητ Χόεϋ του Εργατικού Κόμματος, αλλά και επιχειρηματίες όπως ο Τζων Μίλλς. Η χρηματοδότηση του έγινε μέσω του crowdfunding  (χρηματοδότηση μέσω αυτών που θα ήθελαν να την δούν) της ειδικής σελίδας Kickstarterαπό μέλη οργανώσεων ενάντια στην συμμετοχή της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Η κεντρική ιδέα του BrexittheMovieείναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση για μια συγκεντρωτική τυραννία, που έχει αποτύχει οικονομικά. Όπως λέει και στην αρχή: "Εμάς τους ανθρώπους, μας έχουν  καλοπιάσει, μας έχουν φοβίσει και μας έχουν τρομοκρατήσει (bullying) για να παραδώσουμε την δημοκρατία και την ελευθερία μας. Αυτό το φιλμ είναι ιαχή πολέμου. Πρέπει να πολεμήσουμε για την ανεξαρτησία μας και το δικαίωμα μας να καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι τους νόμους σύμφωνα με τους οποίους θα ζούμε και να διαμορφώνουμε το μέλλον". Δεν είναι σύμπτωση ότι γίνονται αναφορές και στα 800 χρόνια από την Μάγκνα Κάρτα, που γιορτάσθηκαν πέρυσι.  

FARAGE BREXIT THE MOVIE

Ο Νάιτζελ Φάρατζ στην πρεμιέρα του Brexit the MovieΗ αντιδημοκρατική φύση της ΕΕ αποδεικνύεται ότι κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι οι δοτοί Επίτροποι, οι οποίοι δεν λογοδοτούν στον λαό. Όπως τονίζει και ο Φάραντζ είναι "Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το μόνο κοινοβουλιο, όπου δεν μπορείς να προτείνεις νόμους η να κάνεις έφεση σε νόμους. Για να συμπληρώσει: "Οταν οι άνθρωποι μιλούν για τό ότι η ΕΕ έχει καταλήξει αντιδημοκρατική, δεν έχουν καταλάβει σωστά την ΕΕ. Η Ευρωπαίκή Ένωση είναι από μόνη της αντιδημοκρατική".

Δύο επιχειρήματα που είναι βασικά στην φερέτρα των    ευρωσκεπτιστών είναι ότι η ΕΕ με τους πολλούς της νόμους κατέστρεψε την επιχειρηματικότητα, ενώ διέλυσε τομείς όπως η αλιεία. Το καλύτερο κομμάτι είναι όταν θυμίζει ότι η Αγγλία ήταν οικονομική υπερδύναμη όταν δεν υπήρχαν εκατοντάδες νόμοι να καθορίζουν την οικονομική ζωή. Φέρνει δε σε αντιπαράθεση την νικήτρια Αγγλία που με ρυθμιζόμενη οικονομία παρέμεινε για μια δεκαετία στα συσσίτια, ενώ η ηττημένη Γερμανία με την απορύθμιση της οικονομίας, που επέβαλε ο Έρχαρτ οδήγησε στο οικονομικό θαύμα. Όμως αντί η ΕΟΚ να κτιστεί με παράδειγμα την Γερμανία, κτίστηκε με βάση το γραφειοκρατικο σύστημα Αγγλίας και Γαλλίας (Μονέ) Αυτό οδήγησε σε πλήρη έλεγχο της οικονομίας (δασμοί, πλαφόν) και προστατευτισμό, όπου στην έννοια της Ευρώπης, προστατεύονται αποτυχημένες εταιρείες. Όλα αυτά έρχονται σε αντιπαράθεση με το παραδειγμα οικονομικής ευημάριας και δημοκρατίας της Αυστρίας, αλλά και την γρηγορη ανάπτυξη της Κίνας και του Τρίτου Κόσμου. 


brexit fishers

H απόλυτη ρύθμιση της Βρεταννικής οικονομίας από την ΕΕ
οδήγησε στην καταστροφή τομέων όπως η αλιείαΓενικά πρόκειται για ένα πολύ καλό ντοκυμανταίρ, που όπως έχει γράψει και το "Εκόνομιστ" απευθύνεται σε άτομα του Συντηρητικού Κόμματος με ιδέες ενάντια στο κατεστημένο και την ελίτ. Μόνη μας αντίρρηση ότι θεωρούνται αρνητικά η άνοδος της Μαρί Λεπέν και της Χρυσής Αυγής.  Αναζητείστε το. 


marine le pen 1er mai 2014 a paris 5331167

 

Η άνοδος της Μαρίν Λε Πέν θεωρείται αρνητική για το Brexit η ταινία

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 1069 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Brexit: Ημερολόγιον Αυταπάτες και τρομοκρατία. »
Γιώργος Πισσαλίδης

O Γιώργος Πισσαλίδης έχει γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα. Είναι καλλιτεχνικός συντάκτης και κριτικός κινηματογράφου. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία - Φιλοσοφία και έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στο Deree College Αγίας Παρασκευής. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία στο "Δημοσιογραφικό Εργαστήρι" και σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Σχολή Χατζίκου. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως συνεργάτης των κυριότερων ελληνικών μουσικών περιοδικών (Ποπ & Ροκ, Jazz & Τζαζ, Οζ, Δίφωνο), αλλά και «έθνικ» περιοδικών του εξωτερικού (Folk Roots, Global Rhythm) Έχει γράψει το κεφάλαιο για την ελληνική μουσική στον διεθνούς κύρους «έθνικ» οδηγό «The Rough Guide on World Music: Europe, Asia & Pacific», που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Penguin. Έχει επιμεληθεί τις σημαντικές συλλογές ελληνικής μουσικής Τhe Rough Guide to the Music (World Music Network, 2001) και Grecia: De Oriente Y De Occidente (Resistencia, 1999) σε Αγγλία και Ισπανία αντίστοιχα. Έχει υπάρξει συνεργάτης της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" την περίοδο 1998- 2003. 
Εδώ και 11 χρόνια αρθρογραφεί για την εθνική κουλτούρα, τον Δεξιό και χριστιανικό κινηματογράφο. Με αυτό το αντικείμενο είναι τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας "Ελεύθερος Κόσμος", ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα όπως Ελληνικές Γραμμές, Τόλμη (το περιοδικό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών), Ελληνική Αγωγή, Τότε, Λαβύρινθος, Patria, κλπ.. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες για διάφορα θέματα (Δεσμοί Ελλήνων, Φεστιβάλ Patria, Σύλλογος Θερμοπύλες κλπ), και έχει φιλοξενηθεί στον τηλεοπτικό σταθμό Τηλεάστυ. Από το 2012 παρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή "Η τέχνη στα ορθά" στο διαδικτυακό ραδιόφωνο "Ράδιο Axis". Τέλος από τις αρχές του 2013 είναι υπεύθυνος της ιστοσελίδας "Διανεμισμός" όπου προβάλει την ομώνυμη παραδοσιοκρατική άποψη για την οικονομία και την κρίση.

Top
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε πώς χρησιμοποιούμε τα cookies και πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας. Περισσότερα…