Μια ελευθεραγορίτικη απάντηση στον κ. Μαριολη και στο liberal.gr για το ανακριβές άρθρο που δημοσίευσαν

[1]

Ο von Mises, πριν το 1920, κορόιδευε αυτούς που πίστευαν πως τα τραπεζογραμμάτια έχουν κάποια διαφορά με τον χρυσό. Όταν αντιλήφθηκε την απάτη του συστήματος των κλασματικών αποθεμάτων, παρότρυνε έκτοτε συνεχώς τον κόσμο να χρησιμοποιεί τον χρυσό, ώστε να γίνει συνείδηση ποιο είναι το νόμισμα. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με τα μετρητά. Πρέπει να χρησιμοποιούμε μετρητά, για να μην δώσουμε το δικαίωμα να κλειδώσουν τα εισοδήματα μας σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς οι λήσταρχοι του κράτους και των κεντρικών τραπεζών. Ευτυχώς στην Ευρώπη υπάρχει αυξητική τάση χρήσης μετρητών και πρέπει να συνεχιστεί.

Ο κ. Μαριολης δεν παραθέτει παραπομπές για τους ισχυρισμούς του. Διότι οι ισχυρισμοί του είναι ανακριβείς ως ψευδείς. Προς μεγάλη απογοήτευση του κ. Μαριολη και όλων των πλαστικοχρηματάκηδων, η τάση χρήσης μετρητών είναι αυξητική στην δυτική Ευρώπη, κόντρα στην "ορθοδοξία" των κεντρικών τραπεζών όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Global Cash Index™ [2]. Μόνο τα πειθήνια σοσιαλιστικά ζόμπι της Σκανδιναβίας υποτάσσονται και κάποιοι παραπλανημένοι Ιρλανδοί. Και μιλάμε για την δυτική Ευρώπη.

Μπορεί ο αρθρογράφος να κλαίει, όμως τα στοιχεία χρήσης μετρητών είναι πραγματικά ενθαρρυντικά για το μέλλον της χώρας. Βεβαίως και δεν θα γίνουμε ποτέ Νορβηγία και ούτε θα χρησιμοποιήσουμε πλαστικό χρήμα. Τα υπέροχα αυτά νέα καταδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει όλα τα προσόντα να αναδειχθεί σε καπιταλιστική χώρα, κόντρα στην σοσιαλδημοκρατική Ευρώπη και στο εντόπιο πολιτικό σύστημα.

Κύριε Μαριολη. Θα σας συμβούλευα να παραθέτετε πάντα αναφορές για τα στοιχεία που δημοσιεύετε διότι εκτίθεστε. Και εκθέτετε και το μέσο liberal.gr. Να βγείτε να ζητήσετε συγγνώμη για την παραπληροφόρηση απο τους αναγνώστες για να διατηρήσετε την οποια αξιοπιστία σας.

[1] http://www.liberal.gr/arthro/86056/oikonomia/2016/giati-den-tha-ginoume-pote-norbigia.html

[2] Cash Index™
http://www.pymnts.com/cash/2016/europe-cash-usage/

Διαβάστηκε 750 φορές
Ευθύμης Μαραμής

Στην εργασία απο τα 15, επιχειρηματίας απο τα 20 ως τα 40, επενδυτής ως σήμερα. Η αγορά αποτελεί πεδίο συνάθροισης εκατομμυρίων ατομικών δράσεων, για αυτό και είναι αδύνατο να οργανωθεί κεντρικά. Για αυτό μελετώ, αναλύω και αγαπώ την Αυστριακή οικονομική σκέψη, βάσει της οποίας αρθρογραφώ.

Top
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Δείτε πώς χρησιμοποιούμε τα cookies και πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας. Περισσότερα…